Supplementaire therapie

Taping

Taping wordt gezien als aanvulling op de therapie waarbij gewerkt wordt met zelfklevende tape. Er bestaan verschillende soorten tape voor verschillende doeleinden afhankelijk van de problematiek en de functie van de tape. In onze groepspraktijk maken wij gebruik van:

- Klassieke tape: deze niet-rekbare tape heeft voornamelijk een bewegingsbeperkende, ondersteunende en proprioceptieve functie om instabiliteit in (al dan niet gekwetste/verstuikte) gewrichten op te vangen. Klassieke taping wordt vooral gebruikt binnen de sport.

- Kinesiotape: dit is een rekbare tape, waardoor deze ook een ondersteunende en proprioceptieve werking heeft, maar de bewegingsvrijheid niet beperkt. Afhankelijk van de richting, de rek en het beoogde weefsel (huid, spieren, ligamenten, lymfevaten,…) dat men wil beïnvloeden, bereikt men verschillende doeleinden. Een voordeel is dat deze tape enkele dagen kan blijven liggen.

- Mulligan tape: deze tape is wederom niet rekbaar en heeft voornamelijk een sturende en corrigerende functie bij pijnlijke bewegingen, foutieve bewegingspatronen en/of houdingen.


Shockwave


Dit is een niet-invasieve therapie die voornamelijk gericht is op chronische letsels aan het bewegingsstelsel. Het is een behandelingsvorm waarbij mechanische prikkels worden aangebracht via de huid, die zich zo naar het aangedane weefsel verspreiden. De mechanische impuls bestaat uit een radiale schokgolf, waarvan druk en frequentie kunnen aangepast worden. De schokgolven stimuleren het natuurlijke genezingsproces door de stofwisseling en de bloedsomloop te verbeteren.

Indicaties:

- Tennis- of golfelleboog
- Jumper’s knee of kniepeesontsteking
- Achillespeesontsteking
- Hielspoor
- Trigger points


Logo

Kinepraktijk Oostakker is tijdens werkdagen doorlopend open van 8u t.e.m. 20u.

Er kan afgeweken worden van vermelde openingsuren.

Volg ons op

Contacteer ons

Vendelstraat 13
9041 Oostakker
Tel: 09 251 38 14
Email: info@kinepraktijkoostakker.be